Marmarina Tarifi


Ispanak tüketiminin artması ile birlikte çocuklarınıza hazırlayacağınız özel bir tarif vermek istedik. 

Afiyet Olsun. 

Marmarina Tarifi
Ispanakların köklerini (yapraklarını almadan) kesin. Kökleri bir yıkama kabına koyup, toprağı gidinceye kadar yıkayınız.

Marmarina Tarifi:














5 kişilik

Marmarina Tarifi'nin Malzemesi:

*   20 kök ıspanak
*   200 gr. soğan 
*   150 gr. tereyağı 
*   300 gr. kıyma
*   tuz
*   taze çekilmiş karabiber.

Marmarina Tarifi'nin Terbiyesi İçin:
*   3 adet yumurta
*   tuz
*   1 adet limon
*   1 çay kş. yenibahar

Marmarina 'nın Yapılış Tarifi:
Ispanakların köklerini (yapraklarını almadan) kesin. Kökleri bir yıkama kabına koyup, toprağı gidinceye kadar bol soğuk su ile birkaç kez yıkayın. Bir süzgece çıkarın.

Tavaya tereyağını koyup eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı karıp, kıymalar pişinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzunu ve biberini katarak ateşten alın.

Ispanak köklerini tencereye koyun. Üzerlerine tavadaki kıymalı harcı boşaltın ve bir parmak aşacak kadar da kaynar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp. tencereyi kısık ateşe oturtun ve ıspanak köklerini yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu arada bir kapta yumurtaları tuz ve limon suyu ile birlikle çırparak terbiyesini hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin suyundan katıp biraz sulandırın, sonra yemeğin içine boşaltın. 

Yemeği karıştırıp. tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin. Pişen ıspanak köklerini bir tabağa alın, üzerine yenibahar serperek servis yapın.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harem usulü patlıcan çorba

KAVATA ÇORBASI

İlikli padişah tenceresi