Marmarina Tarifi
Ispanak tüketiminin
artması ile birlikte çocuklarınıza hazırlayacağınız özel bir tarif vermek
istedik.
Afiyet Olsun.
M armarina Tarifi
Ispanakların köklerini
(yapraklarını almadan) kesin. Kökleri bir yıkama kabına koyup, toprağı
gidinceye kadar yıkayınız.
Marmarina Tarifi:
5 kişilik
Marmarina Tarifi'nin Malzemesi:
* 20 kök ıspanak
* 200 gr. soğan
* 150 gr. tereyağı
* 300 gr. kıyma
* tuz
* taze çekilmiş karabiber.
Marmarina Tarifi'nin Terbiyesi İçin:
* 3 adet yumurta
* tuz
* 1 adet limon
* 1 çay kş. yenibahar
Marmarina 'nın Yapılış Tarifi:
Ispanakların köklerini (yapraklarını almadan) kesin. Kökleri bir yıkama
kabına koyup, toprağı gidinceye kadar bol soğuk su ile birkaç kez yıkayın. Bir
süzgece çıkarın.
Tavaya tereyağını koyup eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye
kadar kavurun. Kıymayı karıp, kıymalar pişinceye kadar kavurmayı sürdürün.
Tuzunu ve biberini katarak ateşten alın.
Ispanak köklerini tencereye koyun. Üzerlerine tavadaki kıymalı harcı
boşaltın ve bir parmak aşacak kadar da kaynar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp.
tencereyi kısık ateşe oturtun ve ıspanak köklerini yaklaşık 20 dakika pişirin.
Bu arada bir kapta yumurtaları tuz ve limon suyu ile birlikle çırparak
terbiyesini hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin suyundan katıp biraz
sulandırın, sonra yemeğin içine boşaltın.
Yemeği karıştırıp. tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin.
Pişen ıspanak köklerini bir tabağa alın, üzerine yenibahar serperek servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder