Harem usulü patlıcan çorba





Osmanlı çorbaları
Yarım su bardağı un
1 litre tavuk suyu
40 gram çiğ krema
1 çorba kaşığı mısır özü yağı
2 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
10 adet çalı fasulye
TuzÖncelikle tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunu bir kenara alın, tavukları ise didikleyin. Bir tencereye yağı ekleyin. Ardından unu kavurun. Unun ardından tencereye tavuk suyunu ilave edin. Kaynayan çorbayı temiz bir tencereye süzün. Közlediğiniz patlıcanları da tencereye ekleyin. Havuç ve fasulyeleri de ince ince doğrayıp, haşlayın. Çorbaya ekleyin. Didilmiş tavuk etleri ile kremayı da çorbaya katın.
ALINTIDIR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVATA ÇORBASI

İlikli padişah tenceresi