KAVATA ÇORBASI


Malzemeler

1 kilo yeşil domates
4 dolmalık biber
150 gr un
50 gr buğday nişastası
1 yumurta sarısı
2 bardak süt
1 lt et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Dereotu


Öncelikle domates ve biberlerimizi soymamız gerekiyor. Bunun için domates ve biberlerin üzerine bıçak ile çizip, kaynar suda 5 dakika haşlayın. Daha sonra domates ve biberleri soğuk suya alıp kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Domates ve biberleri küp küp doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağında, doğradığınız domates ve biberleri soteleyin. Ardından karışımı tel süzgeçten geçirin. Domates ve biberi yeniden tencereye alıp et suyunu ilave edin.
Un, nişasta, yumurta ve sütü başak bir kap içinde güzelce çırpıp, kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Bir tavada bir kaşık tereyağı ile dereotunu soteleyin ardından tencereye ekleyin.

Afiyet olsun.

Osmanlı çorbaları

Resim alıntıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harem usulü patlıcan çorba

İlikli padişah tenceresi