Çeşm-i Nigar Çorbası
Unutulmaya yüz tutmuş bazı Osmanlı mutfağı çorba tariflerini öncelikle sizlerle paylaşmak istiyorum.
Takdir edersiniz ki bunların bazılarını alıntı yaparak sizlerle paylaşacağım.
umarım sizler de dener ve beğenerek yersiniz.
İlk tarifimiz :
Çeşm-i Nigar Çorbası
Malzemeler:
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre su Terbiyesi için;
1 su bardağı süt
1 limon suyu
2 yumurta sarısı
Sosu için;
Tereyağı Nane Pul biber
İlk önce soğanları doğrayınız, Sonra bunları güzelce soteleyiniz. Ardından un ekleyip unun hafif pembeleşerek kokusunun çıkmasını sağlayın.
Tencereye su ve mercimekleri ilave edin. Mercimekler haşlayın.
Terbiyesi için süt, limon ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
Haşlanan mercimekleri güzelce blenderdan geçirin. Ardından terbiyesi için hazırladığınız karışımı içine güzelce karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
Hepsi bir miktar kaynadıktan sonra ocaktan alın.
İsteğe göre servis ederken tereyağında nane ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Çeşm-i Nigar Çorbası
Malzemeler:
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre su Terbiyesi için;
1 su bardağı süt
1 limon suyu
2 yumurta sarısı
Sosu için;
Tereyağı Nane Pul biber
İlk önce soğanları doğrayınız, Sonra bunları güzelce soteleyiniz. Ardından un ekleyip unun hafif pembeleşerek kokusunun çıkmasını sağlayın.
Tencereye su ve mercimekleri ilave edin. Mercimekler haşlayın.
Terbiyesi için süt, limon ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
Haşlanan mercimekleri güzelce blenderdan geçirin. Ardından terbiyesi için hazırladığınız karışımı içine güzelce karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
Hepsi bir miktar kaynadıktan sonra ocaktan alın.
İsteğe göre servis ederken tereyağında nane ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder