Sultan Mahmut Çorbası

2 adet soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
1 adet kabak
6-7 su bardağı su veya et suyu
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Üstü için;
Tereyağı
Pul biberKerevizi ve patatesi küp küp doğradıktan sonra kararmaması için suya alın. Havuç ve kabağı da aynı şekilde küp küp doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Ardından salçayı, suyu ve sebzeleri ilave edin. Sebzeler piştiğinde naneyi ilave edin. Servis sırasında çorbanızın üzerine tereyağında kızdırdığınız pul biberi dökün.
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
1 adet kabak
6-7 su bardağı su veya et suyu
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Üstü için;
Tereyağı
Pul biberKerevizi ve patatesi küp küp doğradıktan sonra kararmaması için suya alın. Havuç ve kabağı da aynı şekilde küp küp doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Ardından salçayı, suyu ve sebzeleri ilave edin. Sebzeler piştiğinde naneyi ilave edin. Servis sırasında çorbanızın üzerine tereyağında kızdırdığınız pul biberi dökün.
ALINTIDIR
Yorumlar
Yorum Gönder