Süleymaniye çorbası


Osmanlı çorbaları

1 su bardağı kırmızı mercimek
300 gr Ispanak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet kabak
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kasığı Kimyon
Tuz
Köftesi için;
200 gr kıyma
1 çay kasığı tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı unMercimeği 2 su bardağı su ile haşlayın. Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuç, soğan, patates, kabak ve sarımsağı rendeleyin. Köfte içinse; Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Misket büyüklüğünde şekillendirdiğiniz köfteleri una bulayın. Tüm sebzeleri kavurun. Sebzelerin üzerine mercimeği ve 5 su bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir tavada kızarttığınız köfteleri de tencereye ekleyin. Ardından çorbanızı kimyon ve tuz ile tatlandırın.
Alıntıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harem usulü patlıcan çorba

KAVATA ÇORBASI

İlikli padişah tenceresi