Süleymaniye çorbası

1 su bardağı kırmızı mercimek
300 gr Ispanak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet kabak
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kasığı Kimyon
Tuz
Köftesi için;
200 gr kıyma
1 çay kasığı tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı unMercimeği 2 su bardağı su ile haşlayın. Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuç, soğan, patates, kabak ve sarımsağı rendeleyin. Köfte içinse; Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Misket büyüklüğünde şekillendirdiğiniz köfteleri una bulayın. Tüm sebzeleri kavurun. Sebzelerin üzerine mercimeği ve 5 su bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir tavada kızarttığınız köfteleri de tencereye ekleyin. Ardından çorbanızı kimyon ve tuz ile tatlandırın.
300 gr Ispanak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet kabak
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kasığı Kimyon
Tuz
Köftesi için;
200 gr kıyma
1 çay kasığı tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı unMercimeği 2 su bardağı su ile haşlayın. Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuç, soğan, patates, kabak ve sarımsağı rendeleyin. Köfte içinse; Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Misket büyüklüğünde şekillendirdiğiniz köfteleri una bulayın. Tüm sebzeleri kavurun. Sebzelerin üzerine mercimeği ve 5 su bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir tavada kızarttığınız köfteleri de tencereye ekleyin. Ardından çorbanızı kimyon ve tuz ile tatlandırın.
Alıntıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder