Kuş çorbası


Osmanlı çorbaları


Osmanlı mutfağıyla ilgili kayıtlarda kuş çorbası şu şekilde anlatılıyor; Ökse kuşlarından 15-20 adedini temizleyip içlerini ayıklayın ve ütüleyin. Unla yıkayıp tekrar un içinde yarım saat bekletin. Yani kokusunu kestirin. Daha sonra yine temiz yıkadıktan ve bir butunun incik kemiğini diğer butunun sinirine geçirdikten sonra, tencereye koyarak yeteri kadar su koyup kaynatın. Kuşlar pişince çıkarın. Çok az sade yağa bir baş soğanın suyunu tuzla sıkıp, nar gibi oluncaya kadar tavada kavurun. Yarısını kuşların suyuyla kaynatıp, kuşları tekrar içine koyup, bir-iki fıkırdadıktan sonra, bir kaşık unla terbiyesi verin. Kâseye koyulacağı zaman, kalan kavrulmuş yağı üzerine döküp tarçın ve karabiber ekin.
ALINTIDIR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harem usulü patlıcan çorba

KAVATA ÇORBASI

İlikli padişah tenceresi