KİRDE KEBABI

Merhaba, 1700’ lü yıllardan kalma bir Osmanlı lezzeti olan bu kebap, çok  sıklıkla yapılma da, son derece pratik ve sunumu  ile göz dolduran bir lezzet. .
Yemek tarifleri, iftar menüleri, ramazan, sahur
MALZEME
300 gr kuzu jülyen doğranmış et
1 adet büyük soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates ( Derin dondurucudan  kullandım)
1 yemek kaşığı  domates salçası ( ev yapımı)
5-6 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş  karabiber
Krep İçin:
300 ml süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
5-6 dal maydanoz ince ince doğranmış
Tuz
Sos için:
1 su  bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı toz biber
YAPILIŞI
*Jülyen kesilmiş  kuzu etini 2 yemek kaşığı  zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin.
*Soğanları  ufak ufak küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sarımsakla birlikte  ete ilave edip orta ateşte pişirmeye devam edin.
*Domatesin kabuklarını soyup  küp küp  doğrayın ve salça ile birlikte ekleyin. 1 su  bardağı  su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip etler pişene kadar pişirin.
*En son taze kekik yaprakları serperek ocağın altını kapatın.
Krep İçin:
*Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
*Ufak ebattaki krep tavasına çok  dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep  olmalı. ( tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz)
*Tüm krep malzemesini aynı  şekilde önlü, arkalı  pişirin.
*Servis tabağına önce krep, arasına et  olmak üzere 4 kat yapın. En üste yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz biber dökerek servis yapın.

ALINTIDIR.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harem usulü patlıcan çorba

KAVATA ÇORBASI

İlikli padişah tenceresi