KİRDE KEBABI
Merhaba, 1700’ lü yıllardan kalma bir
Osmanlı lezzeti olan bu kebap, çok sıklıkla yapılma da, son derece
pratik ve sunumu ile göz dolduran bir lezzet. .

MALZEME
300 gr kuzu jülyen doğranmış et
1 adet büyük soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates ( Derin dondurucudan kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası ( ev yapımı)
5-6 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Krep İçin:
300 ml süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
5-6 dal maydanoz ince ince doğranmış
Tuz
Sos için:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı toz biber
YAPILIŞI
*Jülyen kesilmiş kuzu etini 2 yemek kaşığı zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin.
*Soğanları ufak ufak küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sarımsakla birlikte ete ilave edip orta ateşte pişirmeye devam edin.
*Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte ekleyin. 1 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip etler pişene kadar pişirin.
*En son taze kekik yaprakları serperek ocağın altını kapatın.
Krep İçin:
*Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
*Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. ( tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz)
*Tüm krep malzemesini aynı şekilde önlü, arkalı pişirin.
*Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın. En üste yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz biber dökerek servis yapın.
ALINTIDIR.
Yorumlar
Yorum Gönder